Volbu – Kvithøvd | Fottur | Ca. 10 km

Volbu – Kvithøvd

 

Beskrivelse:

  • Ta av FV 51 ved Sebu Bensin (XY stasjon) og kjør til Volbu.
  • I krysset ved Onstadtunet ta til høyre og parkér ovenfor Volbu (det er også mulig å kjøre lenger, men det er få opparbeidede parkeringsplasser langs veien.)
  • Slak stigning langs grusveien de første 2 km. – forbi Kvithøvd kennel og Gardsbryggeriet – og etter siste bolighus kommer du inn på en traktorvei – vedoppsamlingsplass til venstre, og videre mellom to jorder.
  • Da starter selve stigningen og stien opp mot Flatåsen.
  • Etter cirka 2 kilometer stikryss – Kvithøvd til venstre – Slidrestølen videre rett fram.
  • Nye 2 kilometer stigning opp til endepunktet – gamle Kvithøvd hotell. Høyeste punkt med voksne grantrær er 1001 meter over havet. Kvithøvd kvilehytte med toalett og flott utsiktspunkt ca. 600 meter videre fra det gamle hotellet. Fantastisk rundskue – nærmere 200 grader fra Ålfjell via Grindane Vennis Mugnetind Kalvehøgdene og til Beitostølen.

Kjell Arne Berntsens bilder fra turen finner du HER