Bjødalsfjellet rundt | Sykkeltur

Bjødalsfjellet rundt på sykkel

 

Beskrivelse:

  • Ta Golsvegen fra E 16 i Bagn.
  • 9 kilometer til automatbom kr.30.- (i 2011) kort eller kontant .
  • Videre 3,4 kilometer til Ellingsæter hvor det er parkering.
  • Start turen med å sykle tilbake 2,5 kilometer, og ta deretter av veien til Ølnesseter. Hold til venstre og over på trillesti opp til Ølnesfjellet. Flott utsikt mot Søndre Fjellstølen. Stopp ved Båtnfeten og les sagnet om korset som er satt opp.
  • Lett sykkelsti – noe myrlendt ned til Søndre Fjellstølen.
  • Følg vinterskitrasséen mot Nordre Fjellstølen.
  • Ved Øytjern følg skilt mot Bjødalsknatten. Her er det variert og til tider bratt sykkelsti ned til Bjødalen. Småkupert og variert sti / stølsvei i 5 kilometer ned til Ellingsæter. Sykkelstien er ikke merket – vi anbefaler å ta med Sør Aurdalskartet 1:50 000.

For å se alle bildene fra turen, besøk Kjell Arne Berntsens flickr-profil HER

God sykkeltur!